28 Nisan 2010 Çarşamba

Lancome Hypnose Drama

Issiz adaya dussen yanina alacagin 3 sey ne olurdu diye sorsalar gunes koruma faktorlu nemlendiricim, kocam ve de rimelim derdim herhalde! Saka bir yana sanirim makyaj yapmaya basladigimdan beri rimelsiz hic disari cikmadim desem dogru olur. Hic makyaj yapmasaniz bile uygulayacaginiz hafif bir rimelle bakisiniz, durusunuz, hatta tipiniz tamamen degisir. Dolayisiyla makyajda olmazsa olmazlarimin en ustunde rimeli tutarim. Hal boyle olunca da inanilmaz bir maskara canavarina donustum :) Neredeyse ucuz/pahali piyasadaki butun rimelleri en az bir kez denemisligim vardir ve de Lancome'un rimellerinden hep memnum kaldim, Definicils de ultimum favorim. Lancome'un en son piyasaya surdugu Hypnose Drama da gercekten cok basarili. Kirpiklere inanilmaz bir hacim ve dolgunluk veriyor ve de uzatiyor. Ilk uygulamada bile kirpikleri resmen ok gibi yapiyor.









Sanirim bu rimeldeki tek begenmedigim sey asiri islak formulu. Rimelin kurumasi biraz zaman aliyor, o yuzden surdukten sonra cok dikkat etmek gerekiyor. Ama kuruduktan sonraki goruntusu harika! Takma kirpik effekti yaratmak istiyorsaniz mutlaka denemelisiniz. Lancome her zamanki gibi muhtesem bir rimel uretmis :) Titresen rimeli Oscillation icin dusuncelerim bir dahaki yaziya!

Sevgiler,
Ebru :)

Osmanli Hareminden Guzellik Sirlari...

Ne varsa eskilerde var diyen atalarimiz dogru demis. Osmanli zamaninda haremdeki kadinlarin kullandigi guzellik sirlari hala gecerli ve duzenli uygulandiginda inanilmaz sonuclar veriyor. Eger gunumuzun kozmetik markalarini kullanmayi sevmiyorsaniz ve de dogal yontemler ariyorsaniz, asagidaki tuyolara bir goz atin...

Haremdeki butun kadinlar hergun hamada keselenir, vucutlarindaki olu deriden arinirlardi. Hamam kulturunun ortaya cikmasinin en onemli nedenlerinden biri Osmanli'nin temizlige verdigi onemdi. En dogal peeling yontemi olan kese cilde isilti ve guzellik verdiginden ve yumusacik yaptigindan haremde hergun uygulanan bir yontemdi.

Saclar icin yumusatici olarak hatmi ve ebegumeci kullanilirdi. Bu bitkileri kaynatip elde edilen su ile haremdeki kadinlar saclarini sabunladiktan sonra yikarlardi. Bu nedenle saraya kilolarca kurutulmus hatmi ve ebegumeci gelirdi.

Kil sac ve cilt bakimi icin haremdekilerin en etkili malzemelerden biriydi. Haremde kaplarin icinde beklettikleri kil ve su karisimini kil asagiya coktukten sonra ciltleri ve saclari icin kullanirlardi. Kilin hem yag dengeleyici hem antiseptik ozelligi onu haremin en onemli guzellik malzemelerinden biri yapti.

Dogal guzellik yaglari haremin vazgecilmezlerindendi. Haremdeki kadinlar, vucutlarini keseledikten sonra ince bir tabaka halinde vucutlarina dogal yaglarla masaj yaptirirlardi. Ozellikle kokulu gul yapraklarini beklettikleri zeytinyagi ve susam yagi tercihleriydi. Ellerine, ayaklarina ve tirnaklarina susam ve zeytinyagi ile hergun bakim yaparlardi. Yuzlerine de tatli badem yagiyla kur uygularlardi.

Osmanli saraylarinda bol miktarda gul suyu kullaniliyordu. Ozellikle cilt temizligi icin kullanilan gul suyu ayni zamanda cilt hastaliklarina ve yaralara iyi geliyordu. Bal ve gul suyundan elde edilen gul macunu ve serbetini de hazimsizlik icin iciyorlardi.

Osmanlı sarayında guzel kokular çok önemliydi. Değişik kokuların insanların uzerindeki olumlu etkilerini bilen hekimler bircok hastalarini aromaterapi ile tedavi ederlerdi. Sarayda bahar aylarinda buhur günleri yapip sabahlara kadar kazanlarda gul ve cicek kaynatarak guzel kokular elde ederlerdi. En populer cicekler misk, gul ve amberdi.

Haremdeki kadinlarin en önemli güzellik sırlarından biri de limondu. Limon suyunu el ve yüzleri için beyazlatıcı olarak kullanılırlardi. Limonun antiseptik ozelligi ve icerisindeki meyve sekeri nedeniyle cildi beslemesi icin yuzlerine surerlerdi. Ayrica yuzdeki sivilceler ve yaralar icin de limonu sik sik kullanirlardi.

Sevgiler,
Ebru :)

CHANEL Yaz 2010

Chanel'in 2010 yaz sezonu icin hazirladigi kolleksiyonu carpici renklerden olusan, ozgur ruhlu ve sicak bir makjay serisi olmus. Bu yaz dikkat cekmek isteyenlerin olmazsa olmaz renklerinden pembe ve jade yesili inanilmaz goz aliyor! En favori renklerimden olan pembe beni resmen miknatis gibi cekiyor desem yalan olmaz :) Zaten kozmetik tutkum yuzunden yakinda iflas edebilirim :) Ha ha saka bir yana renkler sahane, zaten Chanel'in makyaj malzemelerinin kalitesi de muhtesem. Bence gayet keyifli ve ilgi ceken bir kolleksiyon yaratmis Chanel. Sizce?

Sevgiler,
Ebru :)

27 Nisan 2010 Salı

Dogal yuz ve dekolte maskesi...

Gecen gun evde kendi hazirladigim yeni bir yuz ve dekolte maskesi denedim, cok hosuma gitti, sizlerle paylasmak istedim. umarim siz de begenirsiniz!

Icindekiler:
- 2 corbakasigi suzme bal
- 1 tatli kasigi limon suyu
- 2 yumurta aki
- 1/2 tatli kasigi tatli badem yagi
- 2 corba kasigi yulaf unu

Cildinizi temizledikten sonra maskeyi guzelce yuzunuze, boynunuza ve dekoltenize surun. 20 dakika bekletip ilik suyla yikayin, daha sonra cildinizi nemlendirin.

Sevgiler,
Ebru :)

26 Nisan 2010 Pazartesi

MAC To the Beach

Yaz yaklasiyor, herkes gibi beni de bir heyecan aliyor! Butun markalar yavas yavas yaz kolleksiyonlarini kozmetik severlere sunuyor. MAC'in de yaz kolleskiyonlarindan biri "To the Beach". 27 Mayista Amerika'da piyasaya surulecek bu kolleksiyonun urun paketleri yine muhtesem, resmen "haydi plaja" diyor! MAC bu serisi ile gozlerinizi kapayin ve kendinizi plaja birakin mesaji veriyor. Sizce de davetkar degil mi urunler? Ben sahsen bayildim! :)

Sevgiler,
Ebru :)

KAYNAK: temptalia.com

Lancome'dan 22 Nisan Dunya Gunune ozel ...

Lancome 22 Nisan Dunya gunune ozel yeni Juicy Tubes Pure lip glosslarini satisa sundu. 100% naturel ve katiksiz icerigi olan bu urunler limited edition ve Macaristan bali, ari sutu, ari mumu, shea yagi ve pigmentlerden uretilmis. Vanilya, kayisi ve ahududu aromali, ustelik renkleri de hergun kullanilabilecek pastel renkler. Sadece hafif bir renk ve parlaklik veren bu lip gloss denemeye deger.


Sevgiler,
Ebru :)

Jimmy Choo Lance 24/7 kolleksiyonundan...

Son zamanlardaki yeni favorim Jimmy Choo'nun 24/7 kolleksiyonundan Lance modelindeki ayakkabisi... Tabi birtek benim degil, butun Hollywood ve dunyaca unlulerin de favorisi bu. Kimlerin mi? Jennifer Aniston, Victoria Beckham, Eva Longoria bunlardan birkaci. Fiyati biraz fazlaca olsa da yine de deger. Sizce?

Sevgiler,
Ebru :)

Ingiliz moda devi Burberry de kendi kozmetik serisini piyasaya suruyor...

Bu temmuz ayinda Burberry de kendi kozmetik serisini piyasaya surmeye karar vermis. YSL, Chanel, Givenchy vs. ve en son Dolce Gabanna bu akima uyanlardandi. Bence dogru bir karar, biraz gec kalsalar da. Eminim diger moda devlerinin makyaj urunleri gibi Burberry'nin ki de kaliteli ve kullanilabilir urunler olacak. Temmuz ayini merakla bekliyoruz :)

Sevgiler,
Ebru :)

KAYNAK: WWD.com

14 Nisan 2010 Çarşamba

Bir soru bir cevap...

Bir soru bir cevap serisinde her hafta guzellik sorunlariniza cozum buluyorum. Eger sorulariniz varsa bana yazin :)

Eyvah! Fondoteni fazla kacirmisim, yuzum kalip gibi. Nasil duzeltebilirim?

Sakin olun, cozumsuz hicbirsey yok. Bu hepimizin zaman zaman yaptigi bir hata. Eger makyajininz tamamen yapiliysa, ekstra fondoteni silmek icin temiz bir makyaj sungerini hafifce islatin ve iyice sikin. Sungeri butun yuzunuzde asagiya dogru hareketlerle hafif hafif bastirin. Ozellikle goz cevresine ekstra ozen gosterin. Sungerle sildikten sonra parmak uclarinizi yuzunuze hafifce bastirarak kalan fondotenin cildinizce iyice emilmesini saglayin. Dilerseniz toz pudrayla bir kez daha makyajinizi set edin.

Sevgiler,
Ebru :)

Jennifer Aniston W cover ve Lanvin ayakkabilar

Gecen gun Jennifer Aniston'un W dergisi kapagini gordum, ve gozum sadece bir seye takildi: Lanvin ayakkabilara! Lanvin bunu hep yapiyor, inanilmaz bir tarz yaratiyor, en basit bir modelden bile ortaya bir saheser cikartiyor! Hos ben bu ayakkabi icin ne kadar olsem de benim butcemin cooook disinda oldugunu icin sanirim simdilik dergilerden bakip ic gecirecegim gibi duruyor. Olsun, bakmasi bile guzel :)

Sevgiler,
Ebru

Kalici parfum icin oneriler

Parfumunuzun uzerinizde uzun sure kalici olmasini mi istiyorsunuz? Bunun icin parfum uzmani olmaniza gerek yok, ama birkac puf noktalasi uygulayarak butun gun boyunca mis gibi kokabilirsiniz, ustelik parfum sisesini uzerinize bosaltmadan! :)

1. Parfumunuzu nereye sikacaginizi bilin. Belki bunu defalarca duydunuz ama size yine bir hatirlatma: parfum derinizde en cok damarin gectigi yerlere sikilmali, cunku vucudunuzun en sicak bolgeleri oralar ve isi parfumunuzun kokusunun yayilmasini kolaylastirir. Bo noktalar sirasiyla boynunuz, bilekleriniz, diz kapaklarinizin arkasi, kalca kemiklerinizin uzeri, dekolteniz ve de dirseklerinizin ic kisimlari.

2. Parfumunuzun vucut jeli ve kremini sadece dekorasyon olarak kullanmayin. Parfumunuzu sikmadan once bunlari mutlaka kullanin, daha sonra parfumunuzu sikin. Farki siz de goreceksiniz. Parfumunuz hem daha uzun sure uzerinizde kalacak, hem de kokusu daha guzel olacak.

3. Parfumunuzu uzerinize bosaltmayin. Yuruyen kokulu hava spreyi olmayin! Kisacasi parfumunuzu durmadan uzerinize sikmayin. Hem cevrenizdeki insanlari kokunuzla baydirmis olursunuz, hem de bir sure sonra burnunuz kokuya alistigi icin parfumun ne kadar agir olup olmadigini anlayamazsiniz. Kacirilmamasi gereken onemli nokta su: Uzerinizdeki parfumun kokusunu ara sira hafif bir bicimde hissetmelisiniz. Eger surekli parfumunuzun kokusunu duyuyorsaniz, o zaman parfum sisesinin icine dusmussunuz demektir! :)

Sevgiler,
Ebru :)

KAYNAK: Allure.com

13 Nisan 2010 Salı

Au Naturel guzellik

Marie Claire dergisi, mayis ayi kapak kizi Jessica Simpson ile tabulari yikmaya hazirlaniyor! Tamamen au naturel takilan Jessica bu cekim icin hic makyaj yapmamis, ayrica teknolojinin nimetlerinden de yararlanmamis (bknz Photoshop). Sanki hafif yanaklarinda allik gozlerinde rimel var gibi ama yine de neredeyse yok denecek kadar az makyajla gayet hos olmus dogal hali. Ben begendim, ya siz?

Sevgiler,
Ebru :)

KAYNAK: Marie Claire

Smashbox Short and Sweet - Yaz 2010














Smashbox mayis ayi sonunda pembe renklerinin hakim oldugu kolleksiyonunu satisa sunacak. En cok sattigi urunlerinden biri olan photo finish lid primer'inin yeni altin/ten rengi denemek istediklerim listesindeki yerini aldi. Renkler bana romantik ve herkesin kullanabilecegi renkler gibi geldi, siz ne dusunuyorsunuz?

Sevgiler,
Ebru :)

MAC Alice + Olivia - Yaz 2010










MAC'in temmuzda piyasaya surecegi yeni kolleksiyonlarindan Alice + Olivia malesef sadece Amerika, Kore ve Japonya'da satisa sunulacakmis. Renkler sanki biraz 80'lerin pop kulturunu hatirlatti bana... sizce? Turkuaz rengi de yine mevcut, dedigim gibi bu yazin favori rengi :)

Sevgiler,
Ebru :)

KAYNAK: WWD

12 Nisan 2010 Pazartesi

Evde pedikurun puf noktalari

Yaz aylarinin yaklastigi su gunlerde acik ayakkabilari ve sandallari cikarmaya hazirlanirken ayak bakiminizi yeniden gozden gecirme zamani geldi. Asagidaki pratik onerilerle kendi kendinize evde de pedikur yapabilirsiniz:

- Bir kaba esit miktarda sut ve ilik su ekleyin, birkac damla lavanta yagi damlatin ve karisimin icinde ayaklarinizi 5-10 dakika bekletin. Kulaga cok hos gelmeyebilir ama inanin, sutun icerdigi laktik asidin ayaklarinizda yarattigi degisime inanamayacaksiniz!

- Tirnak etlerinize besleyici yag damlatin ve de tahta bir cubuk yardimiyla geriye itin. Daha sonra dogal bir torpu ile tirnaklarinizi torpuleyin.

- Topuklarinizi yumusatmak icin bir kaba tekrar ilik su doldurun ve biraz bekletin. Daha sonra topuk torpusu ve foot scrub ile topuklarinizi ve ayak derinizin sert kisimlarini yavasca ovun.

- Ayaklarinizi temizledikten sonra kurulayip okaliptus yagi iceren bir nemlendirici ile nemlendirin.

- Tirnaklarinizi oje surmeye hazirlamak icin aseton icermeyen oje cikaricisiyla teker teker silin. Daha sonra once tirnak bazi, daha sonra sectiginiz renk oje ve de top coat ile pedikurunuzu tamamlayin. Her uygulamanin arasinda en az 2 dakika bekleyin. Ojenizin cabuk kurumasi icin cabuk kurutan bir top coat kullanin.


Oneriler:










Sevgiler,
Ebru :)

Color Trend: Turkuaz

Asla hayir diyemedigim seylerden biri kozmetik digeri ise taki. Alexis Bittar'in tasarimlari ozellikle favorilerim arasinda. Bu aralar yaklasan yaz mevsimin modasi turkuaz rengine bitmis durumdayim. Ozellikle su kupe ve yuzuk resmen beni al diyor :)


Sizin takintiniz ne? Paylasin benimle :)


Sevgiler,
Ebru :)

MAC Opulash

MAC'in yaz basinda satisa sunacagi yeni rimeli Opulash, muhtesem formuluyle kirpiklerinize inanilmaz bir hacim ve kivrimlik vermeyi vaad ediyor, ustelik top top olmadan ve essiz sekilde ayristirarak. Rimel delisi olarak cikar cikmaz denemek istiyorum bu urunu. Genelde bu kadar cok ozelligi bir arada tasidigini soyleyen rimeller maalesef dedikleri gibi olmuyor, ama deneyip gorecegiz...

Sevgiler,
Ebru :)

Zac Posen for Target

Son senelerin vazgecilmez trendi uygun fiyata tarz giyim artik yasamin vazgecilmez bir parcasi haline geldi. Birbirinden guzel tasarimlari unlulerin uzerinden dusmeyen Zac Posen de yeni trende uydu ve de Target icin inanilmaz bir kreasyona imza atti! 25 nisanda Amerika'daki Target magazalarinda satisa sunulacak bu muhtesem kiyafetler eminim ilk gunden kapis kapis gidecek. Ben de elimi cabuk tutmaliyim! :)

Sevgiler,
Ebru :)

Limited Edition NARS Multiple Tint Tubes


Ahhh yaz aylarini sevmeyenimiz var mi? Sizleri bilmem ama yaz benim en sevdigim mevsim. Bu sene New York'ta dondurucu bir soguk vardi ve kis bir turlu bitmek bilmedi. O yuzdendir ki gunesin tenimi sicacik isitmasini ve verdigi isiltiyi, denizin, kumsalin hissettirdigi mutlulugu yeniden yasamayi iple cekiyorum desem yalan olmaz :) Tam da yaz gunlerinin hayalini kurarken internette Nars'in yeni multiple tint seti gozume carpti.

O renkler, beni benden aldi resmen! Bakar bakmaz bu renker icimde yazi ve mutlulugu hissettirdi. Resimden cok anlasilmasa da bu sette 3 tane inanilmaz canli renkte urun mevcut: Beverly Hills (kirmizi), Turks & Caicos (turuncu) ve Cadaqués (fusya). Bu cok yonlu urunu hem allik, hem ruj, hem goz fari olarak kullanabilirsiniz. Fazlasiyla iddiali renkleri sizi caydirmasin, tene surulunce inanilmaz seffaf bir renge burunuyorlar.

1 mayista satisa sunulacak olan bu seti canli renk tutkunu olarak mutlaka denemem lazim :) Siz ne dusunuyorsunuz?

Sevgiler,
Ebru :)

KAYNAK: BeautyBloggingJunkie.com

9 Nisan 2010 Cuma

MAC Liberty of London

MAC'in ilkbaharda cikan ilk kolleksiyonlarindan biri Liberty of London.

Sadece renkleri icin olmasa bile insan inanilmaz sirin ambalaji icin alir bu urunleri. Nitekim ben de irademe yenik dustum ve de bu sanatsal, cicekli bocekli, sevimli ambalajlari icin bir ruj, goz fari ve lip glass aldim :) Bird & Berries petrol yesili, ever hip ve prennial high style ise kremsi bir dokusu olan mercan rengi. Bu renkler ilkbahar/yaz 2010 modasinin vazgecilmez renkleri olacak gibi!















Siz bu koleksiyondan birseyler aldiniz mi? Ambalaji hakkinda ne dusunuyorsunuz? Bana yazin :)

Sevgiler,
Ebru :)

Bronzlastirici pudralar

Gunes isinlarinin cildimize verdigi zarari bilmeyenimiz kalmadi herhalde. Her ne kadar yaz aylarinda guneslenmek cildimize hos bir gorunum saglasa da gunesin UV isinlarina uzun sureli magruz kalmak agrili cilt yaniklarina, cilt kanserine ve derinin erken yaslanmasina neden oluyor. Ama uzulmeyin, brozlastirici pudralar sayesinde gunesin zararlarina maruz kalmadan cildimize saglikli isiltiyi verebiliriz!

Iste sizlere unlulerin makyozu Mario Dedenovic'ten bronzlastirici pudralar hakkinda tuyolar:

- Cildiniz koyu renkse icinde kirmizi tonlar bulunan bronzlastiricilari, eger acik renkse daha acik renkli, pembeli bronzlastiriclari tercih edin.

- Dogal bir gorunum icin icerisinde sim olmayan ya da az simli bronzlastiricilari kullanin.

- Bronzlastiriciyi butun yuzunuzu cerceveleyecek sekilde uygulayin. Sac cizginizden baslayarak yanak oyuklariniza, cene cizginiz boyunca ve de az miktarda boynunuza surun.

Mario'nun favorileri:











Sevgiler,
Ebru :)
KAYNAK: SpoiledPretty.com

Mutlaka denenmesi gereken Fondoten: Dior Nude Natural Glow SPF10

Sephora gitmekten sikilmadigim, bakmaktan vazgecemedigim ender magazalardan biri. Tabi her gidisimde de mutlaka yeni birseyler denemeyi ihmal etmiyorum :) Gecen gun ilkbahar/yaz sezonunun yeni gelen urunlerini kesif icin Sephora'dayken gozum Dior'un Nude Natural Glow nemlendiricili fondotenine takildi. Burada takip ettigim butun bloglarda bu fondoten hakkinda inanilmaz guzel seyler yazilip ciziliyor, bircok makyoz bu fondoten icin deli oluyor. Arti E! entertainment kanalinin en populer reality show'u Keeping Up with the Kardashians'in yildizlarindan Khloe Kardashian'in da en favori fondoteni bu. E hal boyle olunca ben de neymis ne degilmis diyerek merakla incelemeye aldim kendilerini.

Fondoten almanin en onemli noktalarindan biri teninize en uygun olan rengi secmek. Bunun icin fondoten almadan once mutlaka sample alip evde gun isiginda deneyin. Genelde dukkanlardaki suni isik renk konusunda gozumuzu yaniltir ve de orada begenip aldigimiz renk malesef eve geldigimizde tamamen farkli bir renk olarak karsimiza cikar. Ben de bu duruma dusmemek icin satis elemanindan tenime en uygun rengin sample'ini istedim ve evde denemek uzere yola koyuldum. Eve gelir gelmez cildimiz temizledim, nemlendirdim ve hemen denedim. Sonuc: mukemmel! Genelde fondoten kullanmayi sevmeyen birisi olarak denedigim en hafif, dogal duran ve tenime saglikli bir isilti veren fondoten Dior Nude. Cok hafif, ciceksi bir kokusu var. Ustelik az miktarla yuzumdeki kirmiziliklari inanilmaz bir bicimde kapatti. Ertesi gun ise gitmeden once yeniden denedim ve gun boyunca herkes cildim icin ne yaptigimi sordu, sokaktan gecen insanlar bile :)

Dior Diorskin Nude Natural Glow Nemlendirici likit fondoten, icerdigi 100% naturel mineral pigmentlerle, vitaminler ve elementler bakımından zengin mineralleştirilmiş sudan olusan formuluyle cildinizde harikalar yaratiyor. Icerdigi gunesten koruma faktoru de artisi. Ben bu fondotene resmen bayildim ve ertesi gun gidip hemen aldim kendime. Benim kullandigim renk Cameo #022.














Dior'un daimi urunlerinden biri olan bu muhtesem fondoteni mutlaka denemelisiniz.

Bu urunu deneme firsatiniz oldu mu? Siz ne dusunuyorsunuz? Bana yazin! :)


Sevgiler,
Ebru :)
Herkese New York'tan merhaba! Uzun bir karar doneminin sonunda ben de kendi blogumu yazip sizlerle tutkunu oldugum kozmetik ve guzellik hakkinda bildigim herseyi paylasmaya karar verdim! Umarim siz de begenirsiniz :)

Sevgiler,
Ebru :)