12 Nisan 2010 Pazartesi

Evde pedikurun puf noktalari

Yaz aylarinin yaklastigi su gunlerde acik ayakkabilari ve sandallari cikarmaya hazirlanirken ayak bakiminizi yeniden gozden gecirme zamani geldi. Asagidaki pratik onerilerle kendi kendinize evde de pedikur yapabilirsiniz:

- Bir kaba esit miktarda sut ve ilik su ekleyin, birkac damla lavanta yagi damlatin ve karisimin icinde ayaklarinizi 5-10 dakika bekletin. Kulaga cok hos gelmeyebilir ama inanin, sutun icerdigi laktik asidin ayaklarinizda yarattigi degisime inanamayacaksiniz!

- Tirnak etlerinize besleyici yag damlatin ve de tahta bir cubuk yardimiyla geriye itin. Daha sonra dogal bir torpu ile tirnaklarinizi torpuleyin.

- Topuklarinizi yumusatmak icin bir kaba tekrar ilik su doldurun ve biraz bekletin. Daha sonra topuk torpusu ve foot scrub ile topuklarinizi ve ayak derinizin sert kisimlarini yavasca ovun.

- Ayaklarinizi temizledikten sonra kurulayip okaliptus yagi iceren bir nemlendirici ile nemlendirin.

- Tirnaklarinizi oje surmeye hazirlamak icin aseton icermeyen oje cikaricisiyla teker teker silin. Daha sonra once tirnak bazi, daha sonra sectiginiz renk oje ve de top coat ile pedikurunuzu tamamlayin. Her uygulamanin arasinda en az 2 dakika bekleyin. Ojenizin cabuk kurumasi icin cabuk kurutan bir top coat kullanin.


Oneriler:










Sevgiler,
Ebru :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder